Vision i Göteborg

Vision i Göteborg är ett fackförbund för tjänstemän i staden. Detta fackförbund arbetar för att det ska finnas ett arbetsliv där alla får plats och där alla känner sig behövda. Tidigare hette detta förbund SKTF som bildades 1936, men redan 1917 bildades Göteborgs Tjänstemannasällskap, som var den allra första föregångaren till dagens Vision Göteborg.

Vision Göteborg organiserar drygt 4 800 medlemmar i Göteborgs Stads förvaltningar men totalt har hela fackförbundet de kring 173 000 medlemmar. Vision är ett partipolitiskt obundet fackförbund och de ingår i TCO.

Inom hela Vision finns det representerat över 4000 yrken. Bland annat finns det medlemmar som jobbar som chefer, ingenjörer, personalvetare, socialsekreterare, ekonomer, präster, behandlingsassistenter, administratörer, medicinska sekreterare och tandsköterskor. Många medlemmar i Vision är akademiker. Vision är Sveriges största fackförbund för chefer i offentlig verksamhet.

Att bli medlem i Vision är enkelt, och avgiften sätts utifrån vad man tjänar och du kan läsa mer här om att välja fackförening. Är du under 30, betalar du endast 100 kronor för hela första året och är du student, så kostar det 100 kronor under hela studietiden. När du blir medlem i Vision, så kan du testa på dem i tre månader utan kostnad. Därefter sätts medlemsavgiften efter din lön. Är du utan inkomst kostar det 54 kronor + 115 till A-kassan. Högsta medlemsavgiften ligger på 283 kronor + A-kassans avgift på 115 kronor.

Som medlem i Vision kommer du att få tillgång till en rad förmåner som ingår i ditt medlemskap. Vision erbjuder allt från stugor att hyra till förmånliga priser, bra rabatter på resor, tidningar och utbildningar till spännande medlemsmöten och seminarier. Vision ger även rabatter inom friskvård och hälsa samt att de delar ut stipendier. Som medlem i Vision Göteborg har du ytterligare medlemsförmåner i form av olika weekends på Bohusgården. Du som vill bli god man för ensamkommande barn, kan få kursavgiften betald av Vision Göteborg. Vision Göteborg har även tävlingar för sina medlemmar då och då. Medlemmar i Vision Göteborg har även 25 % rabatt på Sensus kursutbud samt att du har chansen att delta i yrkesdagar som anordnas i Göteborg.

Vision Göteborg delar även ut Lennart Merkings stipendium. Lennart Merking har varit ordförande i två omgångar för Vision Göteborg. Han har även varit hedersordförande. Som en extra uppskattning för att Lennart stöttat och inspirerat så många medlemmar och förtroendevalda genom åren så fattade även representantskapet beslut om att döpa om Vision Göteborgs stipendiefond till Lennart Merkings stipendium.