Sysselsätt dig med en fotobok

Vi seniorer kan ofta känna att tiden går långsamt och vi har inget att göra. Därför är det viktigt med en hobby. Vissa gillar att sticka, virka, läsa eller kanske bygga lite olika modeller, det viktiga är nog inte vad man har för hobby, utan att man har en hobby!
Jag själv har nyligen börjat pilla mycket med fotoböcker som en hobby och tidsfördriv.
Under alla mina levnadsår har jag samlat på mig mängder med bilder, både digitala och analoga, men med dagens tjänster och dagens teknik är det enkelt att få även sina analoga pappersbilder konverterade till ett digitalt format för att kunna använda och skriva ut online.
Jag hade därför tänkt att föreviga mitt liv i bilder med hjälp av fotoböcker där varje fotobok representerar en del av mitt liv eller en livshändelse så som skoltiden, lumpen, när vi reste jorden runt, när man gifte sig, när man pensionerade sig osv. Det kommer att bli ett gäng böcker men det spelar ingen roll, det är sysselsättningen som är rolig.
Med hjälp av tjänsterna på nätet kan man själv skapa sina egna fotoböcker precis som man vill ha det, i vilken storlek man vill, väldigt flexibel med antal sidor, format och bindning, allt för att man ska får det som man vill.
Men det roliga är att man själv kan välja vilka bilder som ska vara vart i fotoboken, och hur stor den ska va. Och för att verkligen berätta historien om just mitt liv har jag valt att ha vissa sidor där det inte är några bilder över huvud taget, utan en beskrivande text som förklara vad bilder föreställer, när de tog osv.
Allt för att jag senare i livet, och mina avkommor ska kunna bläddra i denna och få mitt liv berättat, det tycker jag är viktigt.
Men som sagt, det är inte resultatet som är det absolut viktigaste i detta skede utan hobbyn i sig, hur kul det är att sitta och designa sin egen fotobok!