Oändliga variationer i Allégården

Under dagtid är Allégården ett aktivitetshus som sjuder av liv. Som pensionär är du varmt välkommen att ta del av de aktiviteter som hittas på i huset. Varför inte lära dig mer om sociala medier, sjunga allsång, prova linedance eller lyssna på framträdanden. Det erbjuds även guidade turer i huset och tipspromenad. För den som är sugen på ny kunskap finns det drop in när det är öppet hus för de som har frågor om sin dator, mobil, platta eller sociala medier.

Vem är det då som står bakom Allégården? Huset ansvaras för av personalen där men även Allégårdens Pensionärsförening. Vi i föreningen har cirka 2300 medlemmar som träffas och umgås. Föreningen har en styrelse som bland annat beslutar om föreningen ska starta ny verksamhet. I styrelsen sitter en ordförande, vice ordförande, kassör, sekreterare och ledamot. Vi har även en revisor som vi fått hjälp med att hitta här, som granskar styrelsens beslut så att besluten inte faller utanför ramarna av deras mandat.

Det finns som sagt en mängd verksamheter som Allégården erbjuder för dig som pensionär. Du kanske aldrig hade trott att du skulle spela Ukulele i framtiden med på Allégården finns det kurser både för nybörjare och mer avancerade spelare. Vill du ha mer lugn och ro finns det möjlighet att gå med i en bokcirkel.

Det finns ingen begränsning för vad du som pensionär kan hitta på med din tid, i alla fall inte på Allégården. Passa på att lära dig något nytt samtidigt som du träffar nya människor. Känner du dig nyfiken kan du boka tid för ett studiebesök eller komma på öppet hus och testa våra aktiviteter. Det är öppet för alla pensionärer i Göteborg! Älskar du kaffe och fika finns det självklart också ett kafé i huset som serverar bakverk, soppor, smörgåsar och lättare maträtter till lågt pris.