Fritidsaktiviteter i göteborg för seniorer

Ett av de stora och populära ställen för pensionärer att gå i Göteborg är Allégården. Allégården ligger i det fina Haga området och har en lång historia bakom sig. Allégården var ursprungligen att folkbibliotek, men är numera aktivitetshus för pensionärer. Vad kan man då göra i Allégården?

Café Dickson med ett brett sortiment

Dicksonska Kulturbiblioteket

Gymnastik

Vävning

Stafflimålning

Keramik

Hobby

Snickeri

Schack

Bridge

Körsång

Linedance

Minigolf

Allsång

Konserter

Datorer och sociala medier.

– En hel del alltså.

 

Träffpunkter för äldre

Det finns många träffpunkter i Göteborg. Där kan du komma och gå som du vill. Det är oftast ett flertal aktiviteter och kaféer.

Dagverksamheter

De är oftast inriktade på träning och rehabilitering. Men också att man umgås på ett enkelt sätt, som utflykter, äta tillsammans eller sjunga ihop. Dagverksamheten ser lite olika ut beroende på var du bor i Göteborg. Den ligger oftast i anslutning till ett äldreboende.  

Frivilligcentralen

Det finns frivilligcentraler i Göteborg. Du kan få hjälp med enkla saker som att sköta om datorn, komma ut på internet, gå och handla eller bara fika med någon.

Restauranger

Det finns väldigt många restauranger i Göteborg. Åtminstone 1600 finns listade på vissa sajter. Alla är öppna för alla människor givetvis. Men det finns en del som är speciellt vänliga mot pensionärer. Det finns flera restauranger runt om i staden som vänder sig speciellt till dig som är äldre. Till ett rimligt pris får du god och vällagad mat som du kan njuta av i trevligt sällskap.

Läger för pensionärer

Det finns även läger för pensionärer. Det finns gott om lägergårdar i Göteborg. Främst för ungdomar och unga vuxna. Men en av dom vänder sig speciellt mot pensionärer. På vardagarna kan du som är äldre, och som bor i Göteborg, vistas några dagar på Tyringegården i Hindås.

Föreningar

Det finns ett stort antal föreningar för både unga och äldre. Till exempel kost, idrott, kultur, musik, djur, politiska, religösa och många andra. De finns i alla stadsdelar och på Göteborgs Stads hemsida kan man söka efter det man vill, och som ligger nära där man bor. Det finns även direkta pensionärsföreningar, allt ifrån bridge, schack, boule, natur, olika stadsdels föreningar, SPF och PRO föreningar och även politiska och religösa föreningar.

Det finns som synes en hel del att göra som pensionär. Göteborgs Stad har en bra hemsida med många aktiviteter listade. Det finns också bra hjälp på andra hemsidor.